Valójában mit is csinál a virtuális asszisztens?

Valójában mit is csinál a virtuális asszisztens?

Biztos felmerült már benned, hogy vajon mit csinál egy virtuális asszisztens és miért éri meg együtt dolgoznod vele. Erre próbálok most választ adni neked.

A virtuális asszisztens (VA) egy olyan vállalkozó, aki a távolból, nagyrészt otthonról segíti partnerei vállalkozásának működését. Figyelembe véve korábbi tapasztalatokat és tanulmányokat, egy virtuális asszisztens több irányba is szakosodhat. Elláthat marketinges, pénzügyi, személyi asszisztensi és adminisztrációs feladatokat is, de tulajdonképpen bármilyen olyan dologban segíthet megoldást találni, ami megnehezíti a mindennapi munkádat.

virtuális asszisztens

Ugye milyen jó lenne, ha a fontos, de időigényes adminisztráció helyett a vállalkozásod fejlődésével foglalkozhatnál?

Állj meg egy pillanatra és képzeld el, hogy van időd és tered nyugodtan fejleszteni, bővíteni a cégedet vagy, hogy több időt tudsz szánni a családodra és akár magadra is! Ugye, hogy szuper érzés lenne? Na ebben segítünk mi virtuális asszisztensek! 🙂

Általában a virtuális asszisztensek egyéni vállalkozók, megbízási szerződést kötnek ügyfeleikkel, amely sok (pénzügyi) tehertől szabadíthatja meg a vállalkozót. De nézzük is, hogy miért érdemes virtuális asszisztenst alkalmaznod:

  • Csak a valóban elvégzett, teljesített munkaóráimért kell fizetned
  • Nem kell utánam járulékokat fizetned
  • Nem kell fizetned a betegszabadságomat, ebédszünetemet, kávészünetemet
  • Nincs szükségem saját irodára, laptopra, telefonra, hiszen otthonról dolgozom és magamnak biztosítom a szükséges eszközeimet
  • Időt spórolok neked, amivel elősegítem a céged fejlődését
  • Folyamatosan fejlesztem magam a saját költségeimen, hogy minél hatékonyabban tudjalak támogatni
  • Mivel nem az alkalmazottad vagyok, hanem a saját vállalkozásomat működtetem, ezért egy motivált és megbízható partnered leszek

A lista alapján láthatod, hogy rengeteg előnnyel jár, ha úgy döntesz, hogy megbízol egy virtuális asszisztenst. A mostani vírushelyzetben és átalakuló világukban, úgy gondolom, hogy egyre többen fognak majd virtuális asszisztensekkel együttműködni, mert egyszerűbb, hatékonyabb és nem igényel személyes jelenlétet.

szerződés

Mivel többféle szolgáltatást is kínálnak a VA-k, ezért érdemes körülnézned, hogy számodra ki a megfelelő képzettségű vagy kivel tudsz a legjobban együttműködni. Az utóbbi is nagyon fontos, hiszen attól függetlenül, hogy távolról dolgozunk, a csapatod tagjai leszünk. Az általad megszabott célok elérésére fogunk törekedni, ezért elengedhetetlen, hogy hasonló értékrenddel és elképzelésekkel rendelkezzünk.

Ha érdekesnek találod a cikkemet, kérlek mondd el nekem a véleményedet 🙂

Rólam pedig még többet is megtudhatsz, ha ide kattintasz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük